Direktlänk till inlägg 19 juli 2008

Ligga still - inte så lätt!

Av Lena - 19 juli 2008 00:50

Vi tränade hundarna på att hämta dummiesar idag. Meja var på strålande humör som vanligt och blev helt vild när hon såg mej bära dummies. Hon hängde i dem hela tiden så jag fick bära dem högt och det var ganska jobbigt.

Jag lade ett spår till henne i bokskogen när vi gick bort till vår skogsruta. Ki fick passa Meja medan jag lade spåret för jag hade lagt henne tillsammans med de andra. Det blev ett stort U med en gammal halsduk i slutet. Jag droppade en skogspinne när jag nästan var ute på vägen, ifall, ifall..

Sedan gick vi till skogsrutan. Det började riktigt bra. Alla mina tre låg så fint medan vi kastade ut alla dummiesarna i rutan. Men när Ki skickade Zolo blev det för svårt. Meja var uppe flera gånger och jag fick säga till henne på skarpen för att hon skulle ligga kvar. Hon protesterade men fogade sej så småningom. Lite grann i alla fall. Bonita hade svårt att vara tyst så det var bra träning för dem allihop.

Efter att Zolo och Fozzie hämtat 7 dummiesar var provade jag att låta Meja leta. Oj, vad hon var duktig! Hon försökte spåra till att börja med men letade sej ut i rutan och hittade en dummy som hon kom in med! Det var riktigt roligt att se hur bra hon lärt sig av att titta på de andra. Jag skickade henne en gång till och fick ytterligare en dummy. Men den ville hon behålla själv.

Spåret hade legat i över 1 timma när Meja och jag gick för att spåra. Hon slog lite i början av spåret och glömde av sej emellanåt. Men efter några "tankestopp" kom vi till stället där jag gömt slutet. Hon missade det helt och fortsatte ut till vägen. Men pinnen jag droppat fick hon nos på och efter ett väldigt letande stack hon upp sitt lilla huvud med pinnen i munnen! Duktig Meja!

 
 
Tezze och Makea

Tezze och Makea

19 juli 2008 08:38

Så kul att det går så bra nu :D Till och med kan ha sele och koppel, duktig meja, haha :) Så söt.
Vi har börjat med lite uppletande, hon fattar galoppen helt och är jätteduktig - MEN i vanlig ordning så fukar inte avlämningar sittandes vid sidan. Hon har allt för bråttom att släppa. Men vi tränar på :) Nu står hon iaf vid sidan ;) Små framsteg..

Ha de bäst syrran!
kram

http://hem.passagen.se/ebbsnoff

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 28 december 2008 22:20

Jag byter blogg. Ny adress är: meja.hundbloggar.se

Av Lena - 23 december 2008 17:14

Vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen men det skall bli bättring på det nya året! Wow, vilket nyårslöfte!     God Jul och Gott Nytt år önskar Meja!                           ...

Av Lena - 14 oktober 2008 21:36

Idag blir det ett inlägg om den bedrövliga Meja.   Det var en gång en fin tavla på min vägg... Det var en fin ros på den. Jag köpte den i en antikaffär i Alingsås en gång för 20 år sedan. Jag köpte 2 stycken med ros-motiv och fina guldramar. Jag har ...

Av Lena - 7 oktober 2008 23:18

Vi har varit på tisdagsträning på klubben idag. Platsliggningsträning med Meja skulle det bli och efter skotträning med Bonita var det dags. Vi hade varit och promenerat i skogen med Catharina och Nemi först. Vi träffade Carina och Tequila en stund o...

Av Lena - 20 september 2008 23:16

Vi tränar på mest varje dag. Det är mycket som skall tränas in med en ny hund. Apportering, framförgående, linförighet, platsläggande, platsliggning, inkallning och hopp.   Vi har lagt mycket krut på teknik nu till att börja med. Och som en extra spo...

Skapa flashcards