Direktlänk till inlägg 10 juli 2008

Mera spår för Meja!

Av Lena - 10 juli 2008 23:56

Jag lade spår till Meja igår igen. Jag var tvungen att prova. Det har ju varit lite struligt med Meja och spår fram tills nu. Vi var ett helt gäng som åkte tillsammans. Catharina, Nemi, Lizlott, Funny, Carina, Tequila, Leo, Texas och så jag och mina tre. Vi promenerade en timma först. Det går inte att hoppa över. Man måste gå och njuta av den fina Tinaskogen. När vi kom tillbaka till bilarna kom Tina, Johan och Kissy. Tina mådde lite bättre som tur var efter sin eländiga maginfluensa.

Så småningom kom vi ut i skogen och fick lagt lite spår. Jag lade ett spår till Texas innan jag lade spåret som Meja skulle få. Texas spår var i bokskogen. Pinnarna lade jag tätt med tanke på att han var lite ringrostig. Det var ett tag sedan han och Leo var med. Det blev cirka 8 pinnar på 300 meter spår.

Meja fick ett spår i granskogen. Ett stort U som nog var 300 meter långt. Fotbollsstrumpan stack jag ner under en massa döda grangrenar som låg på marken. Kanske detta skulle vara för svårt för Meja men man får ju prova. Vi fikade en bra stund innan vi gick våra spår. Jag hade bakat bullar (!) och både Carina och Catharina hade goda kakor med.

Så var det dags för lilla Meja. Vi fick gå en bit innan vi kom fram till påsläppet. Jag tänkte att Meja skulle hinna kissa innan jag släppte på henne men det hade hon inte tid med. Så det gjorde hon efter påsläppet istället... Jag får vara noggrannare med det i fortsättningen.

Hon spårade jättebra denna gången med. Men hon tappar bort sej emellanåt. Då vet hon inte alls vad hon håller på med. Och sen plötsligt kommer ihåg igen och tuffar på som om hon aldrig gjort annat. Bra drag och jag är 15 meter bakom!


Meja tuffar på i spåret!

Bra drag i linan!


Spåret gick som sagt ganska bra men med "tankestopp" vid ett par tillfällen. Jag hade gått upp på en traktorväg och sedan av igen och det hade hon inga som helst problem med. Och fotbollsstrumpan hittade hon! Spåret var säkert en timma gammalt så jag tyckte Meja gjorde ett storartat spårarbete!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 28 december 2008 22:20

Jag byter blogg. Ny adress är: meja.hundbloggar.se

Av Lena - 23 december 2008 17:14

Vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen men det skall bli bättring på det nya året! Wow, vilket nyårslöfte!     God Jul och Gott Nytt år önskar Meja!                           ...

Av Lena - 14 oktober 2008 21:36

Idag blir det ett inlägg om den bedrövliga Meja.   Det var en gång en fin tavla på min vägg... Det var en fin ros på den. Jag köpte den i en antikaffär i Alingsås en gång för 20 år sedan. Jag köpte 2 stycken med ros-motiv och fina guldramar. Jag har ...

Av Lena - 7 oktober 2008 23:18

Vi har varit på tisdagsträning på klubben idag. Platsliggningsträning med Meja skulle det bli och efter skotträning med Bonita var det dags. Vi hade varit och promenerat i skogen med Catharina och Nemi först. Vi träffade Carina och Tequila en stund o...

Av Lena - 20 september 2008 23:16

Vi tränar på mest varje dag. Det är mycket som skall tränas in med en ny hund. Apportering, framförgående, linförighet, platsläggande, platsliggning, inkallning och hopp.   Vi har lagt mycket krut på teknik nu till att börja med. Och som en extra spo...

Ovido - Quiz & Flashcards