Direktlänk till inlägg 8 juli 2008

Jipppiii!

Av Lena - 8 juli 2008 22:33

Nu funkar det! Poletten har ramlat ner! Hon har växt till sej!

Meja spårar! Med både sele och lina! Det är fantastiskt!Nu spårar hon- beviset är här!

Jag fotade med mobilen medan Meja spårade!


Jag lade ett 100 meter långt spår som ett stort U och gömde hennes älskade fotbollsstrumpa. Det var eländig skog med mycket bröte. Gamla ruttnade träd och buskage att tränga igenom. Det brukar ligga under vatten där jag gick men det var torrt trots regn på sista tiden.

Meja var på hugget redan när vi kom ut ur bilen. Jag bestämde mej för att testa med sele och lina. Man vet ju aldrig det kanske funkar, tänkte jag.

Meja protesterade inte alls konstigt nog.

Hon satte ner nosen direkt och började spåra. Hon gnydde lite och det verkade lovande. Hon spårade kanske 25 meter. Sedan stannade hon upp och slog litegrann sedan fortsatte hon. Efter ytterligare en bit stannade hon och såg ut som om hon glömt vad hon höll på med. Där blev vi stående en stund. Jag passade på att ta loss linan från ett träd hon rundat och när jag var klar fortsatte hon. Att hon skulle hitta sin strumpa var jag ganska säker på och mycket riktigt. Hon slog och slog och sedan stack hon ner sitt huvud bland grenar och bråte. Och efter lite bökande kunde hon dra fram sin strumpa! Åh, vad roligt!

Meja med sin fotbollsstrumpa!

Meja med strumpa. Notera att hon har selen på!!!


Vi var kvar i skogen en bra stund efter att hon hittat strumpan. Hon var bra lycklig och ville inte sluta leka.


Senare på eftermiddagen när alla hundarna fått spåra kom Catharina och Nemi och gjorde oss sällskap i skogen. Hon skulle lägga spår till sin hund och jag bestämde mej för att lägga ett spår till till Meja.

Vi lade var sitt spår till våra små. Nemi älskar sin boll och eftersom hon är lite slarvig med att stanna vid föremål föreslog jag att Catharina skulle gräva ner bollen. Kanske skulle det tilltala Nemi. Och det gjorde det! Nemi var jätteduktig och de två kom strålande ut ur skogen.

Till Meja hade jag lagt ett långt (kanske 150m) rakt spår med strumpan i slutet. Skillnaden mot det förra spåret var åldern. Detta spåret hade legat 1 timma. Det första bara 10 minuter.

Men Meja tyckte inte att den lilla detaljen spelade någon som helst roll!

Hon spårade med bra fart och stannade bara till ibland. Inga utflykter åt något håll och strumpan hittade hon direkt. Den var dold så hon var riktigt duktig på att hitta den!

Tyvärr var batterierna slut i mobilen så det blev bara kort från det första spåret och de var ganska suddiga. Men nu är vi på gång. Häftigt!!

 
 
Ingen bild

Ki

8 juli 2008 23:43

Åhh va kul att poletten har ramlat ner, vi kommer med nästa vecka!!

 
Tessan & Gucci

Tessan & Gucci

11 juli 2008 21:37

Grattis till sötnosens tillväxt! Visst är det väl kul när dom fattat galoppen?! Gillar verkligen dina spårbilder =) Fortsatt lycka till! Ha det gott!

http://aussieridge.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 28 december 2008 22:20

Jag byter blogg. Ny adress är: meja.hundbloggar.se

Av Lena - 23 december 2008 17:14

Vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen men det skall bli bättring på det nya året! Wow, vilket nyårslöfte!     God Jul och Gott Nytt år önskar Meja!                           ...

Av Lena - 14 oktober 2008 21:36

Idag blir det ett inlägg om den bedrövliga Meja.   Det var en gång en fin tavla på min vägg... Det var en fin ros på den. Jag köpte den i en antikaffär i Alingsås en gång för 20 år sedan. Jag köpte 2 stycken med ros-motiv och fina guldramar. Jag har ...

Av Lena - 7 oktober 2008 23:18

Vi har varit på tisdagsträning på klubben idag. Platsliggningsträning med Meja skulle det bli och efter skotträning med Bonita var det dags. Vi hade varit och promenerat i skogen med Catharina och Nemi först. Vi träffade Carina och Tequila en stund o...

Av Lena - 20 september 2008 23:16

Vi tränar på mest varje dag. Det är mycket som skall tränas in med en ny hund. Apportering, framförgående, linförighet, platsläggande, platsliggning, inkallning och hopp.   Vi har lagt mycket krut på teknik nu till att börja med. Och som en extra spo...

Ovido - Quiz & Flashcards